(ВІДЕО) Прикордонники відмовилися від хабарів 100 євро та 400 доларів США за переміщення контрабандного курива

НАЗАД
31 сiчня 2017 12:38

Впродовж доби в пунктах пропуску на державному кордону співробітники Держприкордонслужби неодноразово виявляли сховки контрабандними тютюновими виробами.

Впродовж доби в пунктах пропуску на державному кордону співробітники Держприкордонслужби неодноразово виявляли сховки з контрабандними тютюновими виробами.

Так, сьогодні вночі в пункті пропуску "Краківець" під час перевірки автомобіля марки «Фольксваген», за кермом якого перебував 39-річний мешканець Хмельницької області, прикордонно-митна оглядова група знайшла тайник із контрабандними цигарками. З-під декоративної обшивки даху автомобіля було вилучено 180 пачок цигарок різних марок. Водій автомобіля, аби уникнути відповідальності за порушення законодавства, спробував підкупити прикордонників Мостиського загону та запропонував старшому прикордонного наряду хабар у сумі 100 євро. Пропустити контрабандний товар за неправомірну вигоду прикордонник не погодився. В результаті, окрім справи про спробу переміщення контрабанди через кордон та вилучення авто, як засобу контрабанди, водієві довелося ще й пояснювати свої дії співробітникам Нацполіції.

Також в цьому ж пункті пропуску контрабандний тютюн сьогодні вранці було знайдено у подвійному днищі автомобіля марки «Опель», за кермом якого перебував мешканець Львівщини. Аби вивезти цигарки за кордон, 32-річний чоловік обладнав автівку спеціальним тайником та сховав у ньому 4710 пачок сигарет без акцизних марок. Після того, як товар було знайдено в ході спеціальної перевірки прикордонниками разом з працівниками митниці, водій спробував домовитися та запропонував прикордонникам 400 доларів США хабара. Однак правоохоронці не погодилися на таку пропозицію та задокументували правопорушення. По факту пропозиції службовим особам неправомірної вигоди також були проінформовані співробітники поліції.

Крім того, перемістити майже 800 пачок сигарет в особистих речах намагався громадянин України. Його прикордонники Бердянського загону спинили в аеропорту «Запоріжжя» під час оформлення пасажирів рейсу «Запоріжжя-Стамбул».

А у в пунктах пропуску «Ягодин» та «Порубне» прикордонники Луцького та Чернівецького загонів виявили 250 пачок сигарет, які везли в легкових автомобілях «Сеат» та «Дачія» громадянин Польщі та громадянин Румунії. В результаті, поляк позбувся 200 пачок сигарет на суму майже 4 тисячі гривень, а у румуна вилучено ще й авто, яке оцінено у понад 20 тисяч гривень.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси