Прикордонники відмовились від запропонованих грузином, українцем та молдованином хабарів

НАЗАД
22 грудня 2016 10:23

Заходи щодо запобігання корупційних проявів тривають наразі у Державній прикордонній службі. З початку антикорупційної акції «Доброчесність», яка розпочалася 3 жовтня, прикордонники відмовлялися 329 разів від хабарів, які громадяни пропонували за прийнятт

Заходи щодо запобігання корупційних проявів тривають наразі у Державній прикордонній службі. З початку антикорупційної акції «Доброчесність», яка розпочалася 3 жовтня, прикордонники відмовлялися 329 разів від хабарів, які громадяни пропонували за прийняття посадовими особами прикордонного відомства неправомірних рішень.

Так, учора в міжнародному пункті пропуску «Іллічівський морський торгівельний порт» зафіксовано чергову спробу дачі хабара інспектору прикордонної служби Одеського загону.

Під час оформлення пасажирів теплоходу, який прибув з Батумі, громадянин Грузії на паспортний контроль надав закордонний паспорт, до якого поклав 200 доларів США. Таким чином 34-річний іноземець намагався «заплатити» прикордоннику за безперешкодний пропуск через державний кордон України.

Порушнику відмовлено в перетині державного кордону. До Нацполіції направлено повідомлення для внесення до ЄРДР про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 369 ККУ (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Відмовилися від запропонованих неправомірних коштів минулої доби і прикордонники Чернігівського загону у пункті пропуску «Нові Яриловичі». Українець повертаючись додому запропонував 1400 гривень за безперешкодний пропуск через кордон, намагаючись виправдатись, що це просто подарунок до Нового року.

А на кордоні з Росією прикордонники задокументували пропонування хабара у пункті пропуску «Катеринівка». Громадянин Молдови запропонував за безперешкодний перетин кордону 1000 російських рублів грошової винагороди, від якої прикордодонники Сумського загону категорично відмовились. 

Нагадаємо, що нещодавно в рамках проведення заходів, спрямованих на протидію корупційним проявам на кордоні, а також з метою протидії втягування персоналу Держприкордонслужби в протиправну діяльність, в усіх пунктах пропуску на західній ділянці держрубежу стартувала чергова антикорупційна акція під гаслом «Я не беру хабарів».

Спеціально для цієї акції було розроблено значки «Я не беру хабарів», що символізують принципи доброчесності, толерантності та вірності військовому обов’язку охоронців державного рубежу. Значки персонал прикордонного відомства  носитимуть такі значки поверх військової форми виключно з власної ініціативи, як прояв особистої позиції. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси