Прикордонники відмовились від надання громадянами неправомірної винагороди у п`яти випадках

НАЗАД
02 березня 2017 10:54

Учора захисники державного кордону в п’яти випадках відмовлялись від неправомірної винагороди, яку намагались дати громадяни за спрощення пропускних операцій або ж незаконний перетин державного кордону.

Учора захисники державного кордону в п’яти випадках відмовлялись від     неправомірної винагороди, яку намагались дати громадяни за спрощення пропускних операцій або ж незаконний перетин державного кордону.

Військовослужбовці Сумського та Білгород-Дністровського загону, які виконували завдання з охорони державного кордону в пунктах пропуску «Бачівськ» та «Градениці», категорично відмовились від хабарів у розмірі 1200 рублів РФ та 100 гривень. «Дарувальниками» в обох випадках виявились гості нашої країни - громадяни Молдови.

Також спроби схилити прикордонників до неправомірних дій мали місце на лінії розмежування. В двох випадках громадяни пропонували хабарі в КПВВ «Мар’їнка» правоохоронцям Краматорського загону. Ще в одному випадку на контрольному посту «Березове-2», на якому несуть службу прикордонники Донецького загону.  У всіх спробах дати хабарі намагались наші співвітчизники. Сума запропонованиих ними коштів склала 2200 гривинь.  

В подальшому щодо гомадян, які пропонували кошти прикордонникам під час виконання ними службових обов`язків, було складено відповідні матеріали та  направлено повідомлення для внесення до ЄРДР про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Державна прикордонна служба ще раз звертається до громадян не порушувати чинного законодавства та не пропонувати кошти за неправомірні дії чи рішення правоохоронців, за які можна понести кримінальну відповідальнісь.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси