Прикордонники вдосконалюють навички перевірки документів

НАЗАД
07 травня 2024 16:54

Інспектори прикордонного контролю, які залучаюся до перевірки документів у пунктах пропуску на державному кордоні, постійно вдосконалюють свої знання, аби запобігати використанню підроблених документів.

Про нові способи підробки паспортних документів, ознаки, що вказують на фальшивку, про техніки, до яких найчастіше вдаються правопорушники, прикордонників ознайомлюють спеціалісти Головного експертно-криміналістичного центру Держприкордонслужби України.

Інспектори Волинського прикордонного загону днями  разом зі спеціалістами з центру практикувалися у розпізнаванні підробок, в тому числі й за допомогою сучасних технічних засобів для перевірки документів, вивчали новітні методи захисту.

Зазначимо, що підвищення кваліфікації персоналу, який здійснює паспортний контроль в пунктах пропуску, підготовка фахівців з поглибленої перевірки документів проводиться систематично. До таких заходів залучаються інспектори з усіх підрозділів охорони кордону.

Майже щодня співробітники Держприкордонслужби виявляють у подорожніх документи з ознаками підробки, тому удосконалення вмінь та навичок інспекторів прикордонного контролю залишається одним з пріоритетних завдань.

Загалом з початку року під час заходів перевірки співробітники Держприкордонслужби виявили 636 підроблених документів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси