Прикордонники вчаться прийомам подолання бойового стресу та психологічній стійкості

НАЗАД
14 липня 2023 09:32

У військових частинах Державної прикордонної служби України почалася реалізація проєкту НАТО з психологічної підтримки військовослужбовців.

Днями на базі однієї з військових частин Державної прикордонної служби України розпочалася реалізація проєкту з психологічної реабілітації та відновлення психологічної стійкості та боєздатності військовослужбовців. Даний проєкт здійснюється за підтримки Програми НАТО з переходу з військової кар’єри на цивільну, в рамках Комплексного пакету допомоги Україні (КПД), у відповідь на запит Міністерства внутрішніх справ України. Практичну реалізацію проєкту забезпечує ГО “Ліга офіцерів” під загальною координацією Управління психологічного забезпечення Міністерства внутрішніх справ України та Департаменту персоналу Адміністрації Державної прикордонної служби України.

Діяльність в рамках проекту передбачає реалізацію тренінгових заходів, які проводяться у вигляді триденних семінарів, спрямованих на набуття військовослужбовцями необхідних на фронті практичних психологічних навичок, підкріплених теоретичними знаннями. В ході семінарів значна увага приділяється прийомам подолання бойового стресу, зниження рівня тривоги і психологічного напруження учасників бойових дій, а також організації індивідуальних консультацій для військовослужбовців, які цього потребують.

Даний проєкт є продовженням діяльності Представництва НАТО в Україні у сфері психологічної реабілітації військовослужбовців, успішно реалізованої протягом 2014-2019 років.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси