Прикордонники в Одесі вивчали досвід Литви із запровадження системи автоматизованого профілювання ризиків

НАЗАД
02 жовтня 2019 14:19

У Державній прикордонній службі України тривають заходи з нарощення спроможностей щодо протидії тероризму та транскордонній діяльності.

Так, у період з 30 вересня по 2 жовтня в Одесі за участю експертів правоохоронних органів Литви проведено міжвідомчий тренінг з профілювання терористичних загроз та транскордонної злочинності для співробітників Держприкордонслужби та Служби безпеки України.

Варто зазначити, що цей захід проведено в рамках реалізації спільного з Координатором проєктів ОБСЄ проєкту «Допомога Державній прикордонній службі України в посиленні спроможностей протидії тероризму та транскордонній злочинності».

Під час тренінгу понад 20 співробітників Держприкордонслужби та СБУ пройшли підготовку та ознайомились з передовими практиками з виявлення загроз транскордонної злочинності, зокрема щодо автоматизації процесів профілювання ризиків на державному кордоні.

На тренінгу учасники вивчали досвід литовських прикордонників із запровадження в пунктах пропуску системи автоматизованого профілювання ризиків та практичного створення електронних профілів ризиків.

Окрім навчального курсу, в рамках зазначеного вище проєкту ОБСЄ, аналітики, офіцери підрозділів кримінального аналізу та фахівці з інформатизації відомчих ІТ-систем спільно з литовськими колегами також працюють над створенням аналогічної системи електронного профілювання для прикордонного відомства України.

Запровадження системи «Е-ПРОФІЛЬ» та отримані аналітиками знання слугуватимуть підвищенню ефективності прикордонного контролю в пунктах пропуску з виявлення транскордонних загроз та водночас забезпечить комфортне перетинання кордону законослухняними подорожуючими.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси