Прикордонники успішно пройшли курси саперів в Навчальному центрі Нацгвардії України

НАЗАД
09 жовтня 2020 12:25

У Навчальному центрі Національної гвардії України відбувся випуск військовослужбовців, які пройшли фахову підготовку за спеціальністю «Сапер (розмінування)». Вперше серед тих, хто навчався, були прикордонники.

Курси саперів пройшли дев’ять прикордонників.

Модуль (цикл) підготовки саперів включав ведення практичних вибухових робіт, організацію розмінування місцевості, виявлення і знешкодження вибухонебезпечних предметів, пошук та знешкодження саморобних вибухових пристроїв та речовин.

Курс тривав 36 робочих днів, протягом яких прикордонники вивчали теорію та на практиці навчалися встановлювати одиночні міни, мінні поля, робити проходи в них, перевіряти місцевість на наявність мінно-вибухових загороджень.

У ході навчання військовослужбовці Держприкордонслужби опанували знання щодо електричного та вогневого методу підриву та знищення елементів конструкцій за допомогою вибухових речовин.

«Я переконаний, що цей досвід та знання, які здобув тут, стануть у нагоді в подальшій військовій службі та під час розмінування територій у зоні ООС», -зазначив капітан Головін Олександр.

Охоронці кордону успішно пройшли курс, опановували фах сапера, склали екзамени та отримали відповідні сертифікати.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси