Прикордонники України та Угорщини у тісній співпраці викрили факт вирубки дерев на кордоні

НАЗАД
21 сiчня 2017 12:07

На Закарпатті співробітники Держприкордонслужби у взаємодії з угорськими колегами виявили ознаки порушення режиму державного кодону. Негайно для прикриття та перевірки напрямку були залучені додаткові прикордонні наряди.

Вчора на Закарпатті співробітники Держприкордонслужби у взаємодії з угорськими колегами виявили ознаки порушення режиму державного кодону. Негайно для прикриття та перевірки напрямку були залучені додаткові прикордонні наряди.

У результаті вжитих заходів прикордонники Мукачівського загону на відстані 10 метрів від державного кордону зафіксували факт вирубки 8 дерев, 7 з яких акація та один горіх. В свою чергу правоохоронці Угорщини повідомили про затримання в безпосередній близькості від кордону свого співвітчизника, який можливо причетний до правопорушення.

Наразі встановлено, що 7 дерев порушники встигли перетягнути на територію Угорщини.

По даному факту українські прикордонники поінформовали керівництво Закарпатської облдержадміністрації, Нацполіції області, прокурора Закарпатської області та інші зацікавлені органи державної влади.

Крім того, прикордонники двох країн здійснили перевірку кордону по обидва боки та провели прикордонно-представницьку зустріч. У ході зустрічі факт порушення кордону та незаконне переміщення дерев до Угорщини сторони підтвердили. В даний час охоронці кордону України та Угорщини проводять подальші перевірочні заходи.

Відмітимо, що загалом за останні два місяці минулого року та протягом цього року співробітники Держприкордонслужби виявили 9 фактів незаконних порубок дерев у Закарпатській, Одеській, Херсонській та Волинській областях. А за результатами вжитих заходів затримано 13 правопорушників та вилучено 17,5 м3 деревини.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси