Прикордонники України та Словаччини провели тренінг з організації спільного патрулювання кордону

НАЗАД
22 лютого 2024 17:25

Впродовж двох днів прикордонники України та Словаччини проходили курс навчань з організації служби у складі спільних патрулів.

Тренінг провели на базі відділення прикордонного контролю «Вишнє Нємецке», що на території Словаччини. До участі у ньому запросили військовослужбовців підрозділів охорони кордону Чопського загону та співробітників Бюро прикордонної поліції Словацької Республіки, які безпосередньо залучаються до спільного патрулювання на українсько-словацькій ділянці кордону.

Навчання проводили викладачі Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького та Середньої школи з підготовки Поліцейського бюро Прикордонної поліції Словацької Республіки. Заняття організували таким чином, аби прикордонники обох держав мали можливість ознайомитися із законодавством суміжної сторони та обмінятися існуючими практиками і досвідом. Зокрема, прикордонники України поглибили знання щодо окремих питань Шенгенського законодавства та повноважень співробітників Прикордонної поліції Словаччини при затриманні правопорушників, використанні зброї та спецзасобів тощо.

Впродовж другого дня правоохоронці взяли участь у практичних заняттях, де відпрацьовували питання щодо порядку несення служби, забезпечення особистої безпеки, затримання та конвоювання порушників та надання першої медичної допомоги.

До слова, практика спільних патрулювань українсько-словацького кордону запроваджена у 2013 році в рамках Угоди між Адміністрацією Держприкордонслужби України і Міністерством внутрішніх справ Словацької Республіки Про спільне патрулювання українсько-словацького державного кордону.

Відповідно до Угоди, спільні патрулювання проводяться по території обох країн з метою ефективної боротьби з незаконним перетинанням українсько-словацького державного кордону поза пунктами пропуску особами, транспортними засобами, незаконним переміщенням товарів, а також обміну досвідом між прикордонниками обох країн. З початком повномасштабного вторгнення росії ця практика була призупинена і наразі патрулювання здійснюються лише на території Словаччини.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси