Прикордонники України та Польщі обговорили співпрацю в ІТ-сфері та у справах іноземців

НАЗАД
14 грудня 2018 08:36

Візит до Адміністрації Держприкордонслужби України представників Департаменту у справах іноземців і Департаменту зв’язку та інформаційних технологій Головної комендатури Прикордонної Варти Республіки Польща відбувся учора.

У ході візиту польські колеги ознайомилися з існуючою в Держприкордонслужбі України системою фіксації біометричних даних осіб, які перетинають державний кордон, перспективах її удосконалення, а також відбулося обговорення подальших напрямків двостороннього співробітництва.

«Сьогодні це перший за останні роки візит польських прикордонників, пов’язаний із налагодженням співробітництва суто у ІТ-сфері. Особливої важливості така співпраця набуває у цей нелегкий для України час, коли питання зв’язку можуть відіграти ключову роль для усунення існуючих як військових, так і міграційних загроз на українському кордоні», - наголосив керівник профільного управління зв’язку Адміністрації Держприкордонслужби України генерал-майор Олег Кирій.

Крім того, у ході візиту сторони обговорили підходи щодо систематизації засобів документування, ідентифікації та реадмісії іноземців, затриманих за незаконне перетинання державного кордону.

Очільником польської делегації – директором Департаменту зв’язку та інформаційних технологій полковником Маріушем Кійовським, надано високу оцінку інформаційним системам, що на сьогодні функціонують у Держприкордонслужбі України. Він відзначив, що деякі українські ідеї можуть бути запроваджені також і в Республіці Польща.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси