(ВІДЕО) Прикордонники тренуються виявляти радіоактивні та ядерні матеріали в морських портах

НАЗАД
21 жовтня 2016 12:29

З 19-22 жовтня 2016 року в Одесі проходить міжнародний тренінг з питань виявлення радіоактивних та ядерних матеріалів в морських портах та порядку реагування на випадки виявлення.

З 19-22 жовтня 2016 року в Одесі проходить міжнародний тренінг з питань виявлення радіоактивних та ядерних матеріалів в морських портах та порядку реагування на випадки виявлення.

Заходи проводяться під егідою Відділу експортного контролю та безпеки кордонів Посольства США в Україні. Програма з питань експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS) посольства США працює в Україні з 2000 року. В рамках програми надається технічна допомога з удосконалення системи експортного контролю та протидії розповсюдженню зброї масового ураження.

Захід, що проходить нині в Одесі, є частиною допомоги,  яку  EXBS надає Державній прикордонній службі України, яка є давнім партнером та реципієнтом технічної допомоги.

 До тренінгу були залучені прикордонники з усіх регіонів України. Також були запрошені представники Державної екологічної інспекції та фіскальної служби України, інспекції ядерного реагування. Вперше у заходах взяли участь наші колеги - прикордонники та митники Литви та Молдови.

Метою проведення заходу є підняття професійного рівня, підвищення спроможності виявлення радіоактивних та ядерних матеріалів, вдосконалення порядку взаємодії з органами виконавчої влади в разі виявлення даних матеріалів.

Відпрацювання практичних навичок тренінгу проходило в Одеському та Чорноморському портах. Усі присутні могли ознайомитися з сучасним обладнанням та пристроями, які застосовуються для виявлення радіоактивних та ядерних речовин, та порядком дій в разі виявлення таких матеріалів. Також фахівці з питань радіаційної та хімічної безпеки під час зустрічі мали можливість обмінятися  набутим досвідом, проаналізувати випадки виявлення радіоактивних матеріалів, щоб в майбутньому не допустити їх переміщення через кордон, що є пріоритетним завданням для прикордонного відомства України.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси