Прикордонники та рятувальники провели в Азовському морі спільні навчання з ліквідації надзвичайних ситуацій

НАЗАД
22 червня 2016 12:57

Учора на базі рятувально-водолазної станції у м. Маріуполь прикордонники загону морської охорони Держприкордонслужби разом з фахівцями ДСНС та рятувальної аварійно-водолазної служби взяли участь у спільних

Учора на базі рятувально-водолазної станції у м. Маріуполь прикордонники загону морської охорони Держприкордонслужби разом з фахівцями ДСНС та рятувальної аварійно-водолазної служби взяли участь у спільних навчаннях з ліквідації надзвичайних ситуацій на воді.

За задумом навчань було відпрацьовано декілька можливих сценаріїв, які можуть виникнути в морській акваторії, а саме: порятунок рибалки з човна у відкритому морі, рятування відпочиваючого, якого віднесло від берега на надувному матраці та повідомлення про виявлення підозрілого предмета в акваторії Азовського моря.

По першому сценарію на високому рівні відпрацювали прикордонники загону морської охорони.  Члени екіпажу малого катера UMS помітили сигнали про допомогу від рибалки та вчасно прийшли йому на допомогу. А водолази аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Донецькій області вилучили з води підозрілий предмет.

Результатом таких спільних навчань стало відпрацювання злагоджених дій усіх служб під час рятування людей  на воді та ліквідації надзвичайних ситуацій. Наприкінці навчань було підбито підсумки та проаналізовано недоліки під час рятування людей, які обов’язково будуть враховані в майбутньому, аби вчасно надати потерпаючим допомогу та врятувати їхні життя.

 


 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси