Прикордонники строкової служби присягнули на вірність українському народові

НАЗАД
01 червня 2019 14:08

Сьогодні в Державній прикордонній службі України відбулися церемонії складання Військової присяги.

Близько 1500 військовослужбовців строкової служби присягли на вірність Українському народові. Варто зазначити, що до складання присяги, під керівництвом досвідчених офіцерів прикордонного відомства, усі молоді бійці пройшли курс загальновійськової підготовки, у ході якого отримали теоретичні знання і практичні навички.

Ритуал Військової присяги є святом, що уособлює доблесть і героїзм усіх поколінь нашого народу, оборонців та визволителів рідної землі. Військова присяга – це документ юридичної сили, що має велике державне значення, а сам текст Військової присяги затверджено Постановою Верховної Ради України 06 грудня 1991 року. У ньому сформульовано найважливіші вимоги, які ставляться до воїна і які він має неухильно виконувати в інтересах національної безпеки України.

Урочистості розпочалися в трьох прикордонних підрозділах, а саме – Чернівецькому загоні, Кінологічному навчальному центрі та Головному центрі підготовки особового складу ім. І. Момота, з внесення Бойових Прапорів. З гордістю та неприхованим хвилюванням на обличчі, військовослужбовці строкової служби вишикувались в очікуванні одного з найважливіших моментів у своєму житті. Усвідомлюючи важливість та відповідальність слів присяги, молоді прикордонники один за одним присягали на вірність народу України. 

Привітати молодих прикордонників до кожного підрозділу прибуло керівництво Адміністрації Держприкордонслужби, Західного регіонального управління, представники місцевої влади, духовенства та ветерани-прикордонники. У ході урочистостей кращим військовослужбовцям відомства було вручено державні та відомчі нагороди, а священнослужителі освятили та благословили юнаків на військову справу. Церемонії військової присяги завершились урочистим маршем особового складу Чернівецького загону, Кінологічного навчального центру та Головного центру підготовки особового складу ім. І. Момота.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси