Прикордонники розповіли дітям про військову службу і про те, як охороняють державні рубежі

НАЗАД
07 квiтня 2023 12:50

З метою патріотичного виховання молоді, прикордонники Чопського загону проводять системну роботу з учнями місцевих шкіл та інших навчальних заходів, розташованих поблизу ділянок відповідальності підрозділів.

Цього разу військовослужбовці навідалися у гості до дітей, які навчаються у Новоселицькій загальноосвітній школі.

Хлопцям і дівчатам розповіли про те, як охороняють ділянку держрубежу прикордонники гірського відділу «Новоселиця», яку техніку використовують правоохоронці, з якими ризиками їм доводиться зустрічатися під час виконання службових завдань.

Офіцер відділу Андрій Лернатович, який одним із перших зустрічав ворога на сході України, поділився спогадами про перші дні повномасштабного вторгнення росіян.

Курсанти Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, які наразі проходять стажування у Чопському прикордонному загоні, розповіли старшокласникам про свій прикордонний виш, про порядок вступу до нього, про навчання та перспективи військової кар’єри.

Дітям продемонстрували роботу кінолога зі службовим собакою. На очах у школярів чотирилапий помічник прикордонників здійснив затримання «правопорушника» та уміло виконував усі команди інструктора.

На завершення учням показали порядок неповного розбирання та збирання стрілецької зброї. Попрактикуватися у цьому зголосилися не лише школярі, а й їхні вчителі.

Прикордонникам приємно було бачити допитливість в очах найменших дітей та відповідати на численні питання старшокласників.

Щиро віримо, що багато хто з них у майбутньому також стануть на захист державних кордонів України.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси