Прикордонники розпочали вишкіл юних джур на базі Ізмаїльського загону

НАЗАД
26 червня 2019 10:34

Вже другий день поспіль на базі відділу прикордонної служби «Болград» учасники Всеукраїнського вишколу «Джура-Прикордонник» набувають практичних навичок та умінь з прикордонної науки.

Програму підготовки для юних хлопців та дівчат охоронці кордону влаштували у формі гри, що додає більшої цікавості та захоплення.

Так, на навчальному місці «прикордонне слідознавство» школярів поділили на дві команди, одна – прикордонники, а інша-порушники кордону. Завдання порушників - залишити сліди на контрольно-слідовій смузі таким чином щоб заплутати прикордонників, а ті в свою чергу мають вгадати, яким чином вони перейшли через кордон. На іншому навчальному місці команди грали у незвичайний пейнтбол. Одна команда - диверсійно-розвідувальна група мала потрапити в Україну, а інша - прикордонники - відбити напад та перейти у контрнаступ. Не менш цікавими були навчальні місця з кінології, де інспектори-кінологи демонстрували навики своїх чотирилапих підопічних. У пункті пропуску «Табаки» школярі вчились перевіряти документи та оглядати автомобілі. Зокрема на навчальному місці «огляд транспортного засобів» їм було запропоновано виявити за 8 хвилин прихований у книжці пістолет та три пакунки із «кокаїном». На стрільбищі, що також знаходиться на ділянці відділу «Болград», школярі вивчали будову автомата Калашникова, розбирали-збирали його на час та вивчали характеристики. Також учасники могли перевірити себе на влучність із пневматичних гвинтівок та надавати первинну медичну допомогу пораненому.

Нагадаємо, що Всеукраїнський вишкіл «Джура-Прикордонник» розпочався 23 червня і триватиме до 29 червня. Кожен день учні із 18 прикордонних областей  опановують знання та вміння на базі Ізмаїльського прикордонного загону та Навчального центру морської охорони. Це найбільший за масштабністю вишкіл, у ньому беруть участь близько 500 осіб.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси