Прикордонники разом з громадськими організаціями взяли участь у вшануванні пам’яті Героїв Крут

НАЗАД
29 сiчня 2016 14:33

Сьогодні у місті Києві  відбулись заходи із вшанування пам'яті Героїв Крут. 29 січня 1918 року поблизу залізничної станції «Крути» 300 курсантів, студентів і гімназисті

Сьогодні у місті Києві  відбулись заходи із вшанування пам'яті Героїв Крут. 29 січня 1918 року поблизу залізничної станції «Крути» 300 курсантів, студентів і гімназистів прийняли нерівний бій із майже 5-тисячною більшовицькою армією.

У заходах з відзначення 98-ї річниці подвигу патріотів, організованих Київським молодіжним центром взяли участь  співробітники Держприкордонслужби, представники Центру патріотичного виховання дітей та молоді «Юний прикордонник», Київського Музею Української революції, а також учні Київського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою. Під час вшанування учасники пройшли урочистою ходою для покладання квітів до меморіалу Героям Крут на Аскольдовій могилі, а також виконали поминальну молитву за загиблими борцями під час відвідування Державного історико-меморіального заповідника «Лук’янівське кладовище».

В рамках пам’ятного заходу  у Київському міському будинку учителя співробітники Держприкордонслужби презентували патріотичну експозицію, направлену на виховання молоді. Із доповіддю про подвиг Героїв Крут виступив доктор історичних наук професор полковник запасу Державної прикордонної служби  Кабачинський Микола Ілліч.

Крім того, дітям були показані зразки форми одягу, а також спеціальні засоби, які прикордонники використовують  в охороні державного кордону. Наприкінці курсанти Національної академії Держприкордонслужби розповіли учням професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою про умови вступу до прикордонного навчального закладу, особливості навчання, а також презентували навчально-патріотичний фільм про рідну альма-матер.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси