Прикордонники пройшли тренінг з виявлення та перевірки допустимих рівнів іонізуючого випромінювання в пунктах пропуску

НАЗАД
07 жовтня 2021 13:43

В Оршанці на базі центру підготовки з протидії розповсюдженню зброї масового знищення продовжується робота щодо удосконалення системи виявлення ядерних та радіоактивних матеріалів, що знаходяться поза регулюючим контролем.

Заходи тривають у рамках програми міжнародної технічної допомоги «Виявлення та припинення ядерної контрабанди» за підтримки Міністерства енергетики США.

Днями проведено триденний навчальний курс з виявлення та перевірки допустимих рівнів іонізуючого випромінювання. Участь у підготовці взяли заступники начальників штабів – начальники відділів організації прикордонного контролю.

Під час тренінгу учасники розглянули та обговорили нагальні питання щодо організації виявлення небезпечних речовин та відбору персоналу, який  безпосередньо здійснює заходи з фіксації фактів перевищення допустимих рівнів іонізуючого випромінювання  в пунктах пропуску. Також офіцери ознайомилися з основними технічними засобами виявлення та вимірювання джерел іонізуючого випромінювання.

Варто зазначити, що підготовка персоналу органів охорони держаного кордону з питань виявлення небезпечних речовин та предметів містить досвід, отриманий викладацьким складом завдяки Міжнародному агентству з атомної енергії (МАГАТЕ), Міністерствам енергетики та оборони США, Програмі експортного контролю та безпеки кордонів Посольства США в Україні, Координатора проєктів ОБСЄ в Україні та інших міжнародних партнерів.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси