Прикордонники проінформували представників оціночної місії про стан виконання Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму

НАЗАД
01 вересня 2015 09:53

У рамках роботи  щодо аналізу прогресу у виконанні рекомендацій щодо ІІ фази Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України, до Адміністрації Держприкордонслужби України завітали експ

У рамках роботи  щодо аналізу прогресу у виконанні рекомендацій щодо ІІ фази Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України, до Адміністрації Держприкордонслужби України завітали експерти оціночної місії Європейського Союзу. Під час зустрічі прикордонники проінформували експертів ЄС та презентували стан виконання Держприкордонслужбою зазначеного Плану дій, особливо що стосується виконання стратегії та плану дій щодо інтегрованого управління кордонами. До участі та обговорення запрошувались також представники Кабінету Міністрів України, Міністерства закордонних справ України та Державної фіскальної служби України.  Під час презентації було зазначено, що Державна прикордонна служба України бере активну участь у виконанні зазначеного Плану та за останні кілька місяців зробила величезний прогрес на цьому шляху. Серед досягнень в рамках лібералізації прикордонники представили експертам ЄС Стратегію розвитку служби до 2020 року, а також  Концепцію Державної цільової правоохоронної програми «Облаштування та реконструкція кордону» на період після 2015 року».

 «Ми надзвичайно вдячні за Вашу попередню оцінку досягнень України  у сфері прикордонного менеджменту, нам залишилося дійсно небагато для повного виконання рекомендацій» – зазначив під час доповіді  Перший заступник Голови Держприкордонслужби Василь Серватюк.    

Також під час зустрічі було зазначено, що  прикордонним відомством  опрацьована Дорожня карта спільної охорони кордону з країнами ЄС та Молдовою, що включає спільне патрулювання, спільний контроль в пунктах пропуску, удосконалення механізмів обміну інформацією. Крім того, в рамках реформування відомства  запроваджено Пілотний проект на базі пунктів пропуску ОКПП «Київ» та проводиться активна робота щодо оснащення пунктів пропуску, в тому числі обладнанням для біометричного контролю паспортних документів та підключення пунктів пропуску до баз даних Інтерполу, що в кінцевому результаті забезпечить спрощення порядку подорожей громадян України до країн ЄС.

У свою чергу експерт оціночної місії ЄК Матті Саразма  подякував керівництву Держприкордонслужби за змістовну доповідь та обсяг виконаних робіт в рамках виконання зазначеного Плану дій.

У рамках подальшої роботи експерти ЄС продовжать працювати в підрозділах охорони державного кордону та ознайомлюватись з виконання другого етапу критеріїв виконання Плану дій з лібералізації візового режиму для України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси