Прикордонники прийняли участь у Міжнародній конференції «Урядування у секторі безпеки і оборони: роль ЗМІ»

НАЗАД
07 жовтня 2016 16:35

Представники Державної прикордонної служби України 5 – 6 жовтня 2016 року взяли участь у четвертій Міжнародній конференції «Урядування у секторі безпеки і оборони: роль ЗМІ», що була організована Центром Разумкова спільно із Женевським центром демократичн

Представники Державної прикордонної служби України 5 – 6 жовтня 2016 року взяли участь у четвертій Міжнародній конференції «Урядування у секторі безпеки і оборони: роль ЗМІ», що була організована Центром Разумкова спільно із Женевським центром демократичного контролю над збройними силами (DCAF).

Міжнародна конференція була присвячена обговоренню поточних викликів у секторі безпеки України з акцентом на ролі ЗМІ у безпековому врядуванні та у процесах демократичного нагляду над сектором безпеки і оборони.

Основною метою заходу було провести аналіз сучасного стану відносин між медіа та державними інститутами безпеки в Україні, обговорення кращих практик участі ЗМІ в урядуванні та демократичному нагляді в секторі безпеки і оборони, а також у сфері публічної політики.

До участі у дискусії було запрошене широке коло заінтересованих осіб, серед яких державні та міжнародні експерти, парламентарі, урядовці, сектор безпеки, громадянське суспільство, представники регіональних та міжнародних організацій, а також журналісти українських та закордонних ЗМІ (агенція «Reuters», «Le Figaro», «Fondation Hirondelle»).

Учасники конференції розглянули формати взаємодії між державними інститутами та медіа щодо забезпечення прозорості та підзвітності формування та імплементації політики безпеки в Україні.

За результатами конференції організатори підготують рекомендації стосовно спроможностей із забезпечення нагляду, реформування та ефективного врядування в безпековому секторі, які будуть надані українським та міжнародним учасникам процесу реформування з метою сприяння досягненню сумісності між національними поглядами та можливостями міжнародних партнерів. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси