Прикордонники приймають участь у робочій зустрічі Міжнародної агенції з атомної енергії

НАЗАД
15 червня 2016 15:56

У Відні(Австрія) підкомітет Технічної та інформаційної підтримки ядерної безпеки Міжнародної агенції з атомної енергії (МАГАТЕ) проводить робочу зустріч з представниками восьми країн. 

13 – 17 червня ц.р. у Відні (Австрія) Міжнародна  агенція з атомної енергії (МАГАТЕ)   проводить робочу зустріч підкомітету Технічної та інформаційної підтримки ядерної безпеки за участі представників компетентних відомств восьми країн, а саме США, України, Угорщини, Кореї, Пакистану, Китаю, Гани та Малайзії, які є партнерами МАГАТЕ та досягли відчутних результатів на шляху впровадження та діяльності відповідних Центрів технічної та наукової підтримки.

У заході також активну участь беруть представники Адміністрації Державної прикордонної служби України. Вони ознайомили учасників зустрічі з практичним досвідом прикордонного відомства України, представили принципове бачення та підходи до забезпечення надійного функціонування системи виявлення та припинення контрабанди ядерних матеріалів та інших радіоактивних речовин, організації технічного обслуговування та ремонту обладнання силами відомчого підрозділу, підготовки персоналу з питань технічного та інформаційного забезпечення системи виявлення .

Варто зазначити, цей захід проводиться з метою формулювання інноваційних підходів країн-учасниць, що дозволить забезпечити становлення системи інформаційно-технічної підтримки ядерної безпеки та опрацювання проекту Інструкції (TechnicalandScientificSupport) з рекомендаціями для імплементації такої системи.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси