Прикордонники посили заходи з протидії злочинній діяльності на кордоні з Румунією

НАЗАД
12 вересня 2016 13:03

Державна прикордонна служба України продовжує посилювати заходи, направлені на протидію незаконній діяльності на державному кордоні.

Державна прикордонна служба України продовжує посилювати заходи, направлені на протидію незаконній діяльності на державному кордоні. Основне завдання – підвищити ефективність реалізації правоохоронних повноваженьу сфері боротьби з незаконним переміщенням через держрубіж товарів, незаконних мігрантів, контрабанди наркотичних засобів, зброї та засобів терору. Заходи, в першу чергу, проводяться на напрямках підвищених ризиків, в тому числі, на ділянці українсько-румунського кордону в межах Чернівецької та Закарпатської областей.

Як уже повідомлялося, нещодавно цю ділянку посилили бійці підрозділів швидкого реагування Державної прикордонної служби України із відповідної технікою та технічними засобами. Найближчим часом для збільшення щільності охорони кордону на Буковину та Закарпаття вирушать і курсанти 4 курсу Академії. В рамках планового стажування вони на практиці будуть відпрацьовувати питання організації системи охорони кордону та протидії незаконній діяльності.

Зазначимо, на всіх ділянках кордону Держприкордонслужба для моніторингу активно залучає авіацію та використовує допоміжну апаратуру, яка дозволяє з високою точністю відслідковувати обстановку на місцевості. Сьогодні прикордонна авіація здійснює моніторинг на ділянці українсько-румунського кордону.

Протягом 2016 року охоронці кордону на українсько-румунській ділянці у 273 випадках запобігли спробам незаконного переміщення 940 тисяч пачок сигарет. Зазначимо, що більшість контрабандної тютюнової продукції правоохоронці виявили та затримали поза пунктами пропуску, а саме 726 тисяч  пачок сигарет.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси