Прикордонники оформили понад 13 тисяч жителів прикордоння під час сезону збору дикоросів

НАЗАД
16 листопада 2016 15:56

Прикордонними відомствами України та Білорусі 5 років тому, на прохання місцевих мешканців прикордонних громад, була впроваджена спрощена система доступу для збору дикоросів.

Прикордонними відомствами України та Білорусі 5 років тому, на прохання місцевих мешканців прикордонних громад, була впроваджена спрощена система доступу для збору дикоросів. Того ж року домовленість закріпили на урядовому рівні і в трьох в пунктах «Березове», «Дроздинь» та «Познань», що на Рівненщині, облаштували тимчасові пункти пропуску. Діють вони за домовленістю між Пінським та Луцьким прикордонними загонами, поки триває ягідно-грибний сезон, а це з 1 липня до 15 листопада.

Учора закінчився термін сезонного пропуску громадян на українсько-білоруській ділянці кордону для збору дикоросів жителями прикордоння. Цього року більше 13 тисяч громадян, мешканців прикордонних населених пунктів Рокитнівського району, скористалися спрощеним пропуском з метою збору чорниці та журавлини на території  Поліського лісгоспу Республіки Білорусь.

Протягом всього періоду від державного кордону з профілактичною метою та відповідними роз’ясненнями законодавства було повернуто 1657 дорослих та 587 дітей: деякі намагались скоротити шлях повз пунктів пропуску, а деякі так активно збирали ягоди, що через свою неуважність могли потрапити на територію суміжної країни. Крім цього, як українською так і білоруською сторонами було затримано 86 порушників державного кордону, яких притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення законодавства з прикордонних питань та яким скасовано перепустки на територію Поліського лісгоспу Республіки Білорусь на весь період збору дикоросів.

Державна прикордонна служба України нагадує громадянам про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення законодавства як України, так і Республіки Білорусь з прикордонних та природоохоронних питань. Порушення законодавства у прикордонній смузі можуть нашкодити виконанню дотягнутих домовленостей двох держав щодо сезонного пропуску місцевих мешканців у 2017 році.

  

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси