Прикордонники Одеського загону врятували 25 відпочивальників

НАЗАД
05 червня 2015 12:42

Несанкціонований вихід у Чорне море маломірного плавзасобу  зафіксував прикордонний пост технічного спостереження «Бугаз».  

Несанкціонований вихід у Чорне море маломірного плавзасобу  зафіксував прикордонний пост технічного спостереження «Бугаз». Рейдовий водолазний катер «Люта», який облаштований під морські прогулянки із риболовлею, набравши 25 пасажирів, самовільно вийшов з причалу, який не відкритий для малої навігації.

З метою припинення правопорушення начальник відділу прикордонної служби «Кароліно-Бугаз» Одеського загону негайно вислав малий катер Морської охорони для затримання та повернення даного плавзасобу до причалу.

Тим часом, пост технічного спостереження радіозв’язком повідомив екіпаж катера «Люта» про вимогу повернення до причалу вибуття. Капітан катера, визнавши неправомірність своїх дій, спрямував плавзасіб на повернення з моря, однак потрапив на мілину, наскочивши на камінь.  Катер почав кренитися, а 25 пасажирів, включаючи жінок та п’ятьох малолітніх дітей, запанікували, здійняли галас, метушню, чим почали небезпечно розхитувати катер.

Моряки-прикордонники одразу прийшли на допомогу і, прийнявши до себе на борт першочергово жінок та дітей, двома групами доставили людей до причалу.

Коли пасажирів було врятовано, прикордонники повернулися до екіпажу катера-порушника прикордонного режиму для складання документів про адмінправопорушення. Згодом власник катера-порушника з дозволу прикордонників вислав з причалу два аналогічних плавзасоби, які стягли катер «Люта» з мілини.

Державна прикордонна служба нагадує, що всі виходи маломірних суден та плавзасобів повинні здійснюватися виключно із відкритих встановленим чином причалів та із обов’язковим повідомленням найближчого прикордонного підрозділу. Крім того, всі особи, які перебувають в контрольованому прикордонному районі, повинні мати документи, що посвідчують особу.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси