Прикордонники Одеського загону Морської охорони запобігли незаконному вивозу яхти

НАЗАД
04 листопада 2014 10:51

У рамках виконання завдань, поставлених Президентом України під час робочої наради з керівниками правоохоронних органів щодо боротьби з контрабандою та корупцією, яка відбулася в Одесі 23 жовтня, Державна

У рамках виконання завдань, поставлених Президентом України під час робочої наради з керівниками правоохоронних органів щодо боротьби з контрабандою та корупцією, яка відбулася в Одесі 23 жовтня, Державна прикордонна служба суттєво посилила контроль за дотриманням режиму кордону, в тому числі на морській ділянці.

Зокрема, нещодавно прикордонники Одеського загону Морської охорони запобігли незаконному вивозу з території України яхти «Дольче Катерина» під прапором Віргінських Островів,  що з 20 вересня перебувала на причалі в Одесі. Командир корабля, громадянин Румунії, отримав дозвіл на перебазування яхти з причалу до Одеського морського порту в межах дозволеної двомильної зони. Однак під час руху яхти прикордонники помітили, що судно різко змінило курс та направилося у відкрите море. Прикордонники відреагували негайно. На перехоплення яхти вирушив прикордонний катер, який наздогнав та повернув яхту до причалу.

У ході з’ясування обставин правопорушення встановлено, що ця яхта є речовим доказом в рамках кримінальної справи і командир корабля мав за мету покинути межі України. У зв’язку з цим прийнято рішення про заборону виходу яхти "DolceCatherine" з місця стоянки (причалу).

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси