Прикордонники Одеського загону Морської охорони завершили першу фазу міжнародних навчань «Sea Breeze – 2016»

НАЗАД
24 липня 2016 15:45

Нещодавно завершилась перша морська фаза міжнародних навчань «Sea Breeze – 2016». За результатами зазначеного етапу корабельно-катерний склад Морської охорони Держприкордонслужби відпрацював із загальною оцінкою «Добре»

Нещодавно завершилась перша морська фаза міжнародних навчань «Sea Breeze – 2016». За результатами зазначеного етапу корабельно-катерний склад Морської охорони Держприкордонслужби відпрацював із загальною оцінкою «Добре». В рамках зазначених заходів прикордонниками Одеського загону Морської охорони забезпечено виконання завдань у складі корабельно-катерних тактичних груп, проведено артилерійські стрільби, здійснено маневрування із ухиленням від атаки швидкісних катерів, відпрацьовано огляд підозрілого судна, під час якого оглядовою групою корабля Морської охорони «Григорій Куроп’ятников» виявлено навчальну закладку – імітатор вибухівки. На кожному прикордонному кораблі та катері також проведено навчання із боротьби за живучість та рятування людини за бортом. За умовами навчання корабель «Поділля» надав допомогу судну, що потерпає, відбуксирувавши його з небезпечного району.

Після відпрацювання тренувань в морі та повернення в базу, морські прикордонники пройшли практикум із тактичної медицини та взяли участь у товариському матчі з міні-футболу між країнами-учасницями навчань «Sea Breeze – 2016». У змаганнях зіграли збірні команди від Західної військово-морської бази ВМС України, Одеського загону морської охорони Держприкордонслужби, ВМС США і ВМС Румунії. За жеребкуванням моряки-прикордонники спочатку обіграли представників ВМС з Румунії, а у фіналі зустрілися із представниками ВМС України. У товариському турнірі у запеклому протистоянні прикордонники обіграли своїх колег із рахунком 5:2 та стали переможцями.

Міжнародні навчання «Sea Breeze – 2016» триватимуть до кінця липня. Нещодавно відбулись урочистості з нагоди відкриття основної активної фази. Напередодні до Одеси прибули есмінець “Росс” та десантний корабель “Уидби Айланд” 6-го флоту США, очікується прибуття ще кількох іноземних кораблів, більшість яких, без заходження до порту, долучатимуться до тактичних груп просто у морі.

В рамках основної активної фази наступного тижня більше 20 кораблів та катерів ВМС України, США, Канади, Польщі, Румунії та Морської охорони Держприкордонслужи візьмуть участь у морських маневрах та відпрацюванні сценарних епізодів легенди навчань. Об’єднані міжнародні сили будуть виконувати доручення ООН з надання допомоги кризовому району, що потерпає від агресії внутрішніх сепаратиських протиріч, які живляться підтримкою зовні.

Корабельно-катерні тактичні групи виконуватимуть завдання з передачі гуманітарних вантажів за допомогою гелікоптера, проведення конвою, блокування району, забезпечення безпеки мореплавства на міжнародних морських шляхах, протидії зовнішньому нападу з повітря, з моря, з-під води та інші.

 

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси