Прикордонники Одеського загону морської охорони взяли участь у святкуванні Дня Військово-Морських Сил

НАЗАД
03 липня 2016 17:00

Корабельно-катерний склад Одеського загону морської охорони взяв участь в урочистостях з нагоди відзначення Дня Військово-Морських Сил і працівників морського й річкового флоту України за участі Президента України

Корабельно-катерний склад Одеського загону морської охорони взяв участь в урочистостях з нагоди відзначення Дня Військово-Морських Сил і працівників морського й річкового флоту України.

В Одесі – флотській столиці України, яка з 2014 року, після анексії Криму, стала основним пунктом базування Військово-Морських Сил України, широко пройшло святкування професійного свята військових моряків.

За сталою традицією, біля причалів Морського вокзалу у святковому строю вишикувались кораблі та катери Військово-Морських Сил та Морської охорони Держприкордонслужби України.

У спільному строю ВМС ЗСУ та Морська охорона Держприкордонслужби України представили одеситам та гостям міста флагман флоту «Гетьман Сагайдачний», СДК «Кировоград», 2 нових малих броньованих артилерійських катери проекту «Гюрза-М» та артилерійський катер «Скадовськ».  Від Державної прикордонної служби України - корабель Морської охорони 2 рангу «Григорій Куроп’ятников», корабель Морської охорони 3 рангу «Поділля» та сучасний швидкісний катер «Балаклава».

Традиційно святкування розпочалось із священного ритуалу підняття  прапора, після чого відбулася церемонія спуску на воду вінків пам’яті загиблих воїнів, а потім для всіх присутніх військовий оркестр та рота почесної варти провели святкове дефіле на площі перед Морським вокзалом.

Президент України Петро Порошенко особисто привітав  військових моряків. Обходячи парадний стрій кораблів та катерів Президент України завітав до корабля Морської охорони «Поділля», подякував морським прикордонникам за службу і відмітив значний внесок Морської охорони Держприкордонслужби у справу захисту інтересів України. Президент зазначив, що Морська охорона Держприкордонслужби та Військово-Морські Сили у своїй співпраці – це єдина потужна сила, що впевнено тримає під контролем всі підступи з моря, гарантовано протистоїть спробам посягань на межі територіального моря України та її виключної (морської) економічної зони. Фахівці морської справи, що присвятили своє життя захисту морських кордонів України також були відмічені підвищенням у військових званнях, відомчими медалями та відзнаками.  Протягом всього дня з нагоди святкування кораблі та катери відкриті для відвідування всіма охочими.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси