Прикордонники наздогнали та затримали риболовецьке судно з 5 тоннами бичка

НАЗАД
03 липня 2014 08:52

Українське риболовецьке судно затримали учора в Азовському морі прикордонники Маріупольського загону морської охорони за 2 милі від берега.

Українське риболовецьке судно затримали учора в Азовському морі прикордонники Маріупольського загону морської охорони за 2 милі від берега.

 Під час патрулювання вимоги прикордонного наряду зупинитися,  навіть після подачі звукових та піротехнічних сигналів, капітан судна не виконав та намагався уникнути перевірки.  Однак прикордонники наздогнали плавзасіб, на борту якого було 5 громадян України,  та змусили зупинитися.   У ході перевірки правоохоронці встановили відсутність промислових та реєстраційних документів і виявили близько  5 тонн свіжовиловленого бичка та 3 механізовані драги. Капітан судна пояснив, що нібито вийшов на ходові іспити і заодно вирішив наловити риби. Наразі судно за допомогою катера морської охорони Держприкордонслужби відконвойовано в порт м. Бердянськ, стосовно капітана  складено адміністративні протоколи. Крім того, за перебування на борту двох осіб без посвідчення особи на них накладене адміністративне стягнення у вигляді штрафу.

Про виявлене правопорушення проінформовано територіальний відділ Азоврибоохорони, відділ МВС та природоохоронну прокуратуру.  Попередня сума збитків, нанесена державі, складає понад 10 мільйонів гривень.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси