Прикордонники Навчального центру вшанували ветеранів, які звільняли Черкаси від німецько-фашистських загарбників

НАЗАД
15 грудня 2015 11:55

Місто Черкаси відзначає одну з героїчних і водночас трагічних сторінок в історії українського народу – 72 річницю визволення від німецько-фашист

Місто Черкаси відзначає одну з героїчних і водночас трагічних сторінок в історії українського народу – 72 річницю визволення від німецько-фашистських загарбників під час війни 1941-1945 років.

Керівництво та персонал Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота плідно співпрацює з ветеранськими організаціями Черкаської області. Тому саме цього дня прикордонники з великою вдячністю зустрілись з ветеранами.  

Протягом багатьох років Навчальний центр тісно та плідно співпрацює з ветеранами-прикордонниками різних поколінь. Завдяки їхнім зусиллям організовано та надано значну матеріальну допомогу підрозділам, які несуть службу по охороні та обороні рубежів нашої країни в зоні проведення антитерористичної операції.

З вітальними словами до учасників заходу звернулися ветеран-прикордонник Олег Чернишов, член правління громадської організації прикордонників міста Черкаси, волонтер підполковник у відставці Микола Карпич, краєзнавець Василь Страшевич, роки дитинства якого пройшли в окупованих Черкасах.  Під час своїх виступів вони побажали присутнім та жителям України та світу миру, адже це найбільша нагорода для людства.

 Прикордонники Навчального центру разом з ветеранами переглянули відеоролик про визволення міста. Тридцять днів тривали кровопролитні бої на підступах до міста і ще двадцять чотири – на його вулицях. 14 грудня 1943 року Черкаси таки визволили від гітлерівців. Загалом німецько-фашистська окупація міста Черкас тривала 833 дні. І нагородою для тих, хто уцілів, стало життя, а для загиблих – вічна  пам'ять. На знак світлої пам’яті тих, хто віддав тоді своє життя, присутні вшанували їх хвилиною мовчання.

«Від щирого серця зичимо Вам і Вашим родинам міцного здоров’я, життєвих гараздів, родинного спокою, миру, натхнення і високих звершень на благо нашої держави», - до ветеранів зі словами привітання звернувся заступник начальника відділу  з персоналу – начальник відділення по роботі з персоналом підполковник Андрій Скороход. Привітати ветеранів також завітали учні навчально-виховного об’єднання «Школа-дитячий садок» №36 селища Оршанець та вокально-інструментальний ансамбль «Оршанець», які продекламували для ветеранів вірші та виконали пісні тих років.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси