Прикордонники навчалися виявляти нелегальних мігрантів в транспортних засобах за допомогою системи виявлення людини

НАЗАД
17 грудня 2022 08:52

На Закарпатті у пункті пропуску «Ужгород» для військовослужбовців Держприкордонслужби України було організовано тренінг з використання системи виявлення людини «Magus HBD 100».

Технічні пристрої «Magus HBD 100» були надані Державній прикордонній службі у рамках реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги «Допомога Україні та Молдові в протидії хімічним, біологічним, радіологічним та ядерним загрозам». Ця система була розроблена для виявлення осіб, схованих у транспортних засобах або контейнерах, з метою протидії незаконній торгівлі людьми, для виявлення незаконних мігрантів всередині різних типів транспорту або в інших закритих просторах.

До тренінгу було залучено прикордонників, які виконують службові завдання безпосередньо у пунктах пропуску та в подальшому використовуватимуть системи «Magus» під час перевірки транспортних засобів і вантажів.

Представник постачальника обладнання – румунської компанії «Mira Technologies GmBH» – Штефан Іліє розповів: «Ми гарантуємо найвищу продуктивність системи у своєму класі, що здатна впоратися з найскладнішими сценаріями безпеки. Технічні засоби «Мagus HBD 100» ідеально підходять для використання в пунктах пропуску через державний кордон і можуть працювати як автономне рішення, так і інтегроване у складнішу систему управління, яка може включати інші системи безпеки. Водночас, це простий у використанні пристрій, що не вимагає тривалої підготовки операторів».

Заняття включали теоретичну частину, під час якої військовослужбовцям розповіли про можливості системи, принцип роботи, порядок її використання та практичний тренінг, де інспектори прикордонної служби навчилися оперувати технічним засобом. За допомогою обладнання вони у пункті пропуску виявляли особу, сховану як безпосередньо у вантажних відсіках і причепах автомобілів, так і у спеціальних сховках.

Один з учасників тренінгу, старший офіцер відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління ДПСУ Антон Женчур, подякував представникам компанії-постачальника за професійно проведений тренінг і зазначив: «У ході занять ми переконалися у надійності роботи пристрою, який значно підвищить ефективність роботи інспекторів прикордонного контролю у пунктах пропуску. Що не менш важливо, ми залучили прикордонників з різних регіонів України. Відтак, спеціалісти, які сьогодні засвоїли програму тренінгу, зможуть навчити роботі з обладнанням своїх колег безпосередньо на місцях служби. Тож сподіваємося на збільшення надійності і, водночас, прискорення швидкості здійснення пропускних операцій у пунктах пропуску через державний кордон».

По завершенні тренінгу усі учасники отримали відповідні сертифікати.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси