Прикордонники на лінії розмежування та на кордоні з Росією відмовилися від великих сум грошей

НАЗАД
23 жовтня 2016 16:28

Семеро осіб у 6 випадках спробували підкупити минулої доби під час виконання службових обов’язків співробітників Держприкордонслужби.

Семеро осіб у 6 випадках спробували підкупити минулої доби під час виконання службових обов’язків співробітників Держприкордонслужби.

Причому  «вирішити»  свої  питання у незаконний спосіб, прямуючи через лінію розмежування у зоні АТО та через українсько-російський кордон, намагалися як громадяни України  так і іноземці.

У КПВВ «Гнутове» та «Новотроїцьке» прикордонники Донецького загону відмовилися  тричі від хабарів,  які пропонували наші співвітчизники.  Щоб доправити до непідконтрольної території прес для макухи чоловік спробував домовитись з правоохоронцями у КПВВ «Гнутово», запропонувавши неправомірну грошову винагороду у розмірі 1000 гривень. А жінка, котра прямувала через цей же контрольний пункт на окуповану територію зі своєю неповнолітньою дитиною намагалася дати хабар у розмірі 1000 рублів РФ за безперешкодний їх пропуск через лінію зіткнення без належних документів на дитину. Ще 100 доларів наш співвітчизник пропонував прикордонникам за безперешкодне переміщення до непідконтрольної території через КПВВ "Новотроїцьке" господарських товарів.     

Також вчора тричі пропонували хабарі на кордоні з Росією громадянин Азербайджану, Вірменії та Таджикистану.

 У пункті пропуску «Гоптівка» в пішому порядку на вхід в Україну прибули двоє громадянин Азербайджану. Під час паспортного контролю у 18-річного чоловіка в закордонному паспорті прикордонники виявили дві відмітки про перетинання Державного кордону України, які не відповідають встановленому зразку та можливо були зроблені за допомогою підробленого кліше штампу. Під час проведення бесіди інший громадянин - 27-річний Азербайджану, запропонував прикордонникам грошову винагороду в розмірі 2000 рублів РФ за сприяння їм у безперешкодному перетині кордону.

На Сумщині, у пункті пропуску «Катеринівка», аби прикордонники проставили у паспортах дата-штампи про в’їзд в Україну    –  2-ма громадянина Таджикистану запропоновано грошові винагороди  1 000 та 2 000 рублів РФ.  А у пункті пропуску «Просяне», що на Луганщині, на вхід в Україну з аналогічним "питанням" звернувся і громадянин Вірменії,  який запропоновав грошову винагороду у розмірі 3 000 рублів РФ.      

Прикордонники від неправомірної вигоди відмовилися. До компетентних правоохоронних органів направлене повідомлення про протиправне діяння, які містять ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі)  

 

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси