Прикордонники Мукачівського загону отримали посвідчення учасників АТО

НАЗАД
06 листопада 2015 14:13

У Мукачівському прикордонному загоні вручили посвідчення учасників антитерористичної операції. Загалом такий документ отримали 19 військовослужбовців.<

У Мукачівському прикордонному загоні вручили посвідчення учасників антитерористичної операції. Загалом такий документ отримали 19 військовослужбовців.

Як наголосив тимчасово виконуючий обов’язки начальника  Мукачівського прикордонного загону підполковник Сергій  Мельник, всі прикордонники, які були на сході України, заслужили особливої подяки. 

«Мені дуже приємно, що у складний для країни час ви із гідністю та честю виконали свій військовий обов’язок», – звернувся він до підлеглих прикордонників.

Відтак Сергій  Мельник вручив 19-ти прикордонникам, які несли військову службу в зоні проведення антитерористичної операції, посвідчення учасників АТО.

«Посвідчення учасника АТО – це своєрідне визнання з боку українського народу того, що я і мої побратими виконали свій обов’язок по захисту Батьківщини», - сказав після вручення капітан Сергій Закирничний.

Під час урочистих заходів воїни також згадали про тих, хто не повернувся з бойового завдання. Їх вшанували хвилиною мовчання.

Загалом від початку антитерористичної операції на сході нашої країни статус учасника бойових дій вже отримали майже 13000 прикордонників. В цьому напрямку Держприкордонслужба намагається оперативно розглядати документи військовослужбовців та, у разі наявності правових підстав – не зволікати із прийняттям рішень.

З моменту загострення ситуації в Донецькій та Луганській областях співробітники прикордонного відомства стійко стояли на відповідальних ділянках та  мужньо виконували свої обов`язки. На жаль, під час бойових зіткнень та обстрілів 67 прикордонників загинули. Ще 397 військовослужбовців зазнали поранень.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси