Прикордонники Мукачівського загону викрили двох чоловіків з фальшивими документами

НАЗАД
07 листопада 2022 12:48

На кордоні з Румунією прикордонники викрили чоловіка, який приїхав у пункт пропуску «Дякове» з «букетом» фальшивих болячок.

Подорожувальник запевняв, що виключений з військового обліку за станом здоров’я. Він пред’явив документи, видані одним з територіальних центрів комплектування. В довідках засвідчувалося, що військово-лікарська комісія діагностувала у пред’явника чимало болячок, серед яких захворювання крові, ендокринної системи. Але прикордонники виявили в документах ознаки підробки. Їх сумніви підтвердили представники територіального центру комплектування, які повідомили, що довідок такій особі не видавали.

Ще одного зловмисника з фальшивими паперами виявив наряд з перевірки документів у пункті пропуску «Вилок», що на кордоні з Угорщиною. 28-річний закарпатець пред’явив паспорт , в якому були відмітки про постійне проживання та перебування на консульському обліку в Чехії, а також чеську ID-картку. Під час поглибленого вивчення наданих документів, прикордонники виявили ряд ознак, що вказували на підробку відміток та ID-картки. Після цього пред’явник зізнався прикордонникам, що «липові» документи йому забезпечили ділки, за послуги яких він сплатив 2000 доларів США.

В обох випадках прикордонники надіслали до Нацполіції повідомлення про виявлення ознак злочину, передбаченого ст.358 ККУ. За використання завідомо підробленого документа українське законодавство передбачає відповідальність у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси