Прикордонники Мукачівського загону пройшли тренінг з надання домедичної допомоги

НАЗАД
16 червня 2023 08:50

Прикордонники Мукачівського загону пройшли практично-теоретичний тренінг з надання домедичної допомоги в бойових умовах.

Впродовж трьох днів інструктори «Всеукраїнської ради реанімації та екстреної медичної допомоги» навчали охоронців кордону проводити швидкий огляд потерпілого, розпізнавати критичні кровотечі, тампонувати рани, оцінювати та відновлювати прохідність дихальних шляхів, ідентифікувати потерпілого з черепно-мозковою травмою тощо.

Пошкодження, яких зазнають у сучасних збройних протистояннях, значно обмежують час для надання домедичної допомоги на полі бою. Смерть настає від декількох десятків секунд до однієї години. Основними причинами смерті поранених є велика втрата крові та шок. Ранній початок надання медичної допомоги – чинник, що значно підвищує шанси на виживання та відновлення функцій у пораненого. На жаль, не біля кожного пораненого впродовж певного проміжку часу може з’явитися бойовий медик, тому кожен військовослужбовець повинен знати основи надання першої домедичної допомоги.

Учасники тренінгу мали можливість самостійно відпрацювати практичні завдання. По закінченню навчання учасники отримали сертифікати.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси