Прикордонники Мостиського загону припинили незаконне вивезення хлопчика за кордон

НАЗАД
29 червня 2018 10:15

За цим фактом було проінформовано співробітників Національної поліції про ознаки можливого кримінального правопорушення.

Держприкордонслужба неодноразово інформувала про порядок здійснення закордонних поїздок з дітьми. Однак і надалі продовжують мати місце випадки надання на паспортний контроль документів, оформлених не належним чином, серед яких трапляються також і ті, що були видані незаконно.

Так, учора прикордонники Мостиського загону запобігли спробі вивезення неповнолітньої дитини з території України. У пункт пропуску «Краківець» на паспортний контроль прибула жінка, яка разом із дитиною, 2009 року народження, прямувала до Польщі. Під час перевірки документів українка надала нотаріальне доручення зі згодою батьків на вивіз хлопчика за кордон. Проте в ході перевірки прикордонники з’ясували, що доручення видане незаконно, адже на момент видачі цього документу мати на території України не перебувала.

За цим фактом було проінформовано співробітників Національної поліції про ознаки можливого кримінального правопорушення.

Державна прикордонна служба України нагадує, якщо ваша дитина виїжджає за кордон без батьків, або у супроводі лише одного з них, при перетині кордону обов’язково потрібно мати відповідний нотаріально засвідчений дозвіл батьків (іншого з батьків, який не виїжджає з дитиною). Для оформлення такого документу слід звернутися до будь-якого українського нотаріуса, або ж, якщо батьки перебувають за кордоном, до консульських установ України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси