Прикордонники Морської охорони провели тренінги з тактичної медицини

НАЗАД
25 березня 2016 14:15

На базі дивізіону кораблів та катерів Морської охорони Держприкордонслужби, що знаходиться в Кілії представники громадської організації Всеукраїнське об’єднання «Патріот» пров

На базі дивізіону кораблів та катерів Морської охорони Держприкордонслужби, що знаходиться в Кілії представники громадської організації Всеукраїнське об’єднання «Патріот» провели для прикордонників дводенний ввідний курс з тактичної медицини. Медінструктори-волонтери навчали морських прикордонників як проводити невідкладну допомогу в умовах безпосереднього бою та під час евакуації з секторів обстрілу, відновлювати дихання у разі пошкодження грудної клітини, максимально швидко діяти для зупинки критичної кровотечі та іншим навикам. Окремо були відпрацьовані елементи евакуації з відсіків та приміщень, враховуючи конструктивні особливості кораблів та катерів Морської охорони.

Під час проведення навчань теоретичні знання обов’язково закріплювались практичними діями з надання допомоги, як при наявності необхідних препаратів, так і за допомогою лише підручних засобів.

 Загалом в тренінгах взяли участь близько 100 військовослужбовців Одеського загону Морської охорони. Серед учасників тренінгу було багато прикордонників, які  виконували завдання у зоні проведення АТО.

Проведення таких занять є вкрай важливими, оскільки враховуючи специфіку несення служби прикордонників у морі, першу медичну допомогу зобов’язаний уміти надавати увесь екіпаж катеру чи корабля.

Після тренінгу прикордонники подякували волонтерам за професійно підготовлений тренінг. У свою чергу голова правління Всеукраїнського об’єднання «Патріот» Анна Майборода подякувала морським прикордонникам за службу із захисту морських кордонів України та запевнила, що найближчим часом нададуть спеціальні ноші, які забезпечують евакуацію пораненого в умовах тісних проходів корабля (катера) Морської охорони. Також волонтерами ініційовано розгляд питання щодо забезпечення екіпажів корабельно-катерного складу Морської охорони сучасними тактичними аптечками.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси