Прикордонники Морської охорони продовжують охороняти кордон України

НАЗАД
23 березня 2014 15:01

Персонал кораблів та катерів, що виведені з Криму, залучений до охорони територіального моря та виключної (морської) економічної зони України.

У Криму українські прикордонники та військовослужбовці ЗСУ перебувають під шаленим моральним та фізичним тиском. Щодня на їх адресу лунають погрози та здійснюється шантаж. Проте вони залишаються вірними Присязі та Українському народові і всіма засобами утримують позиції.

Серед пропаганди російських нападників також використовується інформація, що свого часу кораблі та катери Морської охорони Державної прикордонної служби України вийшли з Криму до Одеси та Маріуполя і тепер морські прикордонники піддаються кримінальній та дисциплінарній відповідальності.

Відкрита брехня російських окупантів направлена на підрив морально-психологічного стану українських військових, які продовжують нести службу на кораблях ВМС Збройних сил України в Криму. У такий спосіб вони схиляють українських захисників перейти на бік нападників чи залишити кораблі.

Державна прикордонна служба України офіційно запевняє, що прикордонники Морської охорони виконали свій патріотичний обов’язок та не дали агресорам захопити корабельно-катерний склад, який в подальшому міг використовуватися проти України. Весь персонал, який вийшов до нових місць базування, продовжує виконувати свої службові завдання. Жодні заходи тиску щодо них не здійснюються і до будь-якого виду відповідальності вони не притягуються.

В даний час персонал кораблів та катерів, що виведені з Криму, залучений до охорони територіального моря та виключної (морської) економічної зони України. Крім того,  Керченський загін морської охорони, що був передислокований до Маріуполя,  приступили до виконання своїх функцій за новим місцем дислокації. З 22 березня на охорону морської ділянки кордону вже вийшли 4 патрульні катери типу  "Гриф"  та  "Калкан".

Також для обслуговування кораблів та катерів з півострова виїжджають інші прикордонники Морської охорони. Наразі їм надаються місця для проживання та час для вирішення соціально-побутових питань.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси