Прикордонники морської охорони посилюють контроль в Чорному морі

НАЗАД
12 жовтня 2015 13:43

Минулого тижня тактичні групи кораблів та катерів Одеського загону морської охорони Держприкордонслужби провели низку заходів із посилення контролю за дот

Минулого тижня тактичні групи кораблів та катерів Одеського загону морської охорони Держприкордонслужби провели низку заходів із посилення контролю за дотриманням прикордонного режиму та режиму державного кордону. Кораблі та катери пройшовши вздовж узбережжя, викривали надводну обстановку, вивчали наповненість району несення служби плавзасобами та суднами закордонного прямування.

Погода сприяла морській риболовлі, отже на Дністровській банці, улюбленому місці рибалок, було досить жваво – близько 70 маломірних плавзасобів.

Поки командир катера звіряв дані візуального спостереження з наявними заявками на вихід, отриманими від берегових прикордонних підрозділів, на рейді було виявлено щойно прибуле судно «Аурелі» під прапором Маршалових островів. З метою виключення проникнення в порт незаконних мігрантів, провезення через державний кордон зброї, наркотиків, засобів терору та інших заборонених предметів, оглядова група корабля Морської охорони «Павло Державін» висадилась на борт теплоходу. Силову підтримку забезпечував відділ спеціальних дій на воді.

На основі проведення аналізу та оцінки ризику даний плавзасіб підлягав контролю, оскільки прийшло в баласті під завантаження в українських портах, а значить, на ньому можливе переховування нелегалів, які потай навіть від суднокоманди проникають на борт, намагаючись у подальшому потрапити у порти Європи. Також, сподіваючись, що баластне судно прикордонно-митному огляду в порту піддавати не будуть, можливе перевезення різної контрабанди з боку членів екіпажу.

Проведена перевірка порушень не виявила. Тактична група продовжила патрулювання району.

Тим часом друга тактична група діставшись Дністровської банки, провела перевірку маломірних плавзасобів. Вибірково перевірено 16 плавзасобів, з яких 7 було затримано за порушення прикордонного режиму, а всіх сімох капітанів притягнуто до адміністративної відповідальності. Загальна сума штрафів склала майже 1 тисячу гривень. Крім того, 6 човнів під наглядом постів технічного спостереження повернено до місць базування для реагування берегових підрозділів на порушення та встановлення особи забудькуватих рибалок, які вийшли в море без документів, що посвідчують особу.

З настанням сутінків на кораблях та катерах було розгорнуто підготовку до навчальних стрільб по імітаторах морських диверсантів. Зокрема, морські прикордонники провели масштабне висвітлення надводної обстановки прожекторами, обмін світловими сигналами з береговими постами та безпосередньо стрільби по надводних цілях із стрілецької зброї. За допомогою імітаторів підводних плавців було відпрацьовано оборону корабля в морі з протидії підводним диверсантам.

Всього кораблі та катери Морської охорони в районі патрулювання пройшли вздовж узбережжя Одещини 698 морських миль.

Масштабні заходи з прикриття морської ділянки продовжуються. Наступні корабельно-катерні тактичні групи знову вирушили на патрулювання.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси