Прикордонники Молдови подякували українським колегам за допомогу у викритті каналу переміщення героїну до країн Західної Європи

НАЗАД
06 березня 2018 13:00

Запобігаючи правопорушенням на державному кордоні, співробітники Держприкордонслужби продовжують тісно співпрацювати з прикордонниками суміжних країн, зокрема і з правоохоронцями Республіки Молдова.

Запобігаючи правопорушенням на державному кордоні, співробітники Держприкордонслужби продовжують тісно співпрацювати з прикордонниками суміжних країн, зокрема і з правоохоронцями Республіки Молдова.

Черговим прикладом такої успішної співпраці є викриття у лютому 2018 року українськими та молдовськими правоохоронцями міжнародного каналу, по якому до країн Західної Європи переміщувалися тяжкі наркотики. Крім того, в ході спільних заходів відпрацьовувалася і інформація про можливий трафік наркотиків через Україну.

У співпраці з молдовськими правоохоронцями оперативниками Державної прикордонної служби України викрито причетних до організації цього каналу і, як результат, в ході обміну інформацією, на території  Молдови було затримано 84 кілограми героїну та 5 громадян Туреччини. Встановлено, що вони організували та здійснювали доставку наркотиків через Туреччину, Болгарію, Румунію та Молдову з метою подальшого транзиту до країн Західної Європи.

Варто нагадати, що проведення таких успішних операцій правоохоронцями двох країн є непоодинокими. Це і виявлення у травні 2016 року колекції з 17 цінних картин Рубенса, Тінторетто, Пизанелло, Карото і Мантеньї, викрадених з міського музею Кастельвеккьо у Вероні (Італія).

Іншою успішною спільною операцією стала ліквідації організованого злочинного угруповання, яке мало на меті фізичне знищення Голови Демократичної партії Республіки Молдова Володимира Плахотнюка, за ліквідацію якого зловмисникам обіцяли 200 тисяч доларів США. Вона була проведена у квітні 2017 року.

Не менш успішною була операція, проведена оперативно-розшуковими підрозділами Держприкордонслужби спільно з правоохоронними органами Республіки Молдова у листопаді 2017 року. Упродовж декількох місяців оперативники двох країн здійснювали розробку транзитного каналу контрабанди гашишу з Іспанії до Росії. Обмін інформацією дозволив правоохоронцям встановити причетність до організації каналу контрабанди окремих громадян Молдови та затримати у пункті пропуску «Галац-Джуржулешти» на в’їзд з Румунії автомобіль під керуванням громадянина Молдови з 30 кілограмами гашишу з Іспанії та арештувати на території України організатора каналу – громадянина Молдови. 

Зважаючи на такий позитивний досвід проведення скоординованих дій з молдовськими колегами, українські прикордонники розраховують на подальшу ефективну співпрацю в протидії транскордонній злочинності.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси