Прикордонники Луцького загону зустріли гостей із Польщі

НАЗАД
13 серпня 2013 09:08

На ділянці відділу прикордонної служби "Грабове" Луцького прикордонного загону з 9 по 15 серпня проходять «Європейські Дні добросусідства».  

На ділянці відділу прикордонної служби "Грабове" Луцького прикордонного загону з 9 по 15 серпня проходять «Європейські Дні добросусідства». У ці дні для прикордонників особливо багато роботи, адже протягом короткого терміну з обох боків кордон перетинають тисячі відвідувачів. Та, як правило, серйозних проблем під час Днів добросусідства не виникає – люди вирушають на святкування з добрими намірами та щирим серцем.  

Нинішнього року захід відбувається вже вчетверте. Прикордонні села Збереже та Адамчуки по обидва береги Бугу на кілька днів стають прямим втілення ідеї об’єднання України та ЄС. Аби громадяни України та Польщі могли вільно перетинати кордон, через річку перекидається понтонний міст та облаштовується тимчасовий пункт пропуску.  

Цьогорічні заходи розпочалися з урочистого  відкриття  за участю  старости Влодавського повіту Вєслава Холачука  та голови Шацького району Володимира Найди. Під час виступів гості акцентували увагу на тому, що саме проведення «Європейських Днів добросусідства» – це створення простору для розвитку українсько-польської співпраці, залучення широкого кола громадськості, популяризації української та польської культур.

Протягом Днів добросусідства організаторами заплановано проведення низки цікавих спортивних та культурно-розважальних заходів. А саме молодь зможе захистити честь своєї країни під час змагань з велосипедного пробігу та забігу «Полісся», проходження різних дистанцій на байдарках, в транскордонному турнірі по футболу. Крім цього гості зможуть прослухати  виступи українських та польських молодіжних музичних гуртів, відвідати ярмарки, заядлі рибалки ловитимуть удачу під час рибальського турніру. Також впродовж цих днів пройдуть різнопланові господарські форуми та семінари.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси