Прикордонники Луцького загону виявили два місця незаконного видобутку бурштину

НАЗАД
27 березня 2016 14:41

В межах компетенції Державна прикордонна служба України суттєво посилила заходи з протидії контрабанди бурштину. Поряд з припиненням спроб його переміщення через кордон, також виявляються місця незаконного

В межах компетенції Державна прикордонна служба України суттєво посилила заходи з протидії контрабанди бурштину. Поряд з припиненням спроб його переміщення через кордон, також виявляються місця незаконного видобутку. Ця робота проводиться у тісній взаємодії з іншими правоохоронними органами.

Так, вчора прикордонники Луцького загону виявили поблизу населеного пункту Березове два місця незаконного видобутку бурштину.  Під час перевірочних заходів прикордонним нарядом в одному випадку було виявлено 3 мотопомпи та  15 чоловік, які займались незаконним видобутком бурштину. Згодом прикордонники встановили ще одне місце, де група осіб з числа місцевого населення за допомогою 5 мотопомп займалась пошуком зазначеного мінералу. За даним фактом проінформовано взаємодіючі підрозділи.

Варто зазначити, що  для виявлення можливих місць видобутку «сонячного каміння» прикордонне відомство залучає для моніторингу ділянок також і малу авіацію. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси