Прикордонники Львівського загону взяли участь в «Іграх Нескорених»

НАЗАД
09 червня 2024 11:00

Днями в Києві відбулися «Ігри Нескорених» серед ветеранів та військових. Ветерани та військові, які отримали поранення, протягом трьох днів змагалися в адаптивних видах спорту.

До змагань долучились і прикордонники Львівського загону - Павло Піковець, Роман Мещеряков та Сергій Дубов.

Роман спробував свої сили у трьох спортивних дисциплінах - стрільба з лука, веслування на тренажерах, велоспорт.

Нагадаємо, Роман Мещеряков 24 лютого 2022 року зустрів під час патрулювання акваторії Азовського моря. Під час оборони Маріуполя отримав численні поранення. В ніч з 14 на 15 квітня прикордонники отримали бойовий наказ прориватися на останній рубіж оборони – завод «Азовсталь». Під час мінометного обстрілу Роман втратив руку. На заводі перебував протягом місяця і вийшов по команді у складі Маріупольського гарнізону 17 травня 2022 та потрапив в Оленівку.

Додому прикордонник повернувся за обміном 29 червня 2022 року. Після численних операцій наприкінці 2022 року Роман повернувся на службу.

Павло виступив у двох категоріях - веслуванні та легкій атлетиці. До слова, прикордоннику вдалось подолати дистанцію у 400 м, що принесло йому друге місце.

Павло Піковець 24 лютого 2022 року теж зустрів у Маріуполі.  По команді вночі прибув до військової частини, отримав зброю і в той же день у складі зведеного загону вирушив на бойові позиції. До 14 квітня разом з іншими тримав оборону міста Маріуполь. Вночі 15 квітня отримали бойовий наказ прориватися на останній рубіж оборони - завод «Азовсталь». Під час прориву отримав осколкові поранення правої руки. Завдяки лікарям на Азовсталі не втратив кінцівку. На заводі перебував протягом місяця і вийшов по команді у складі Маріупольського гарнізону 17 травня 2022. Потрапив спочатку в Оленівку, далі – Донецьк.

Додому прикордонник повернувся за обміном 29 червня 2022 року.

Сергій цьогоріч був асистентом тренера. Початок широкомасштабного вторгнення рф в Україну Сергій Дубов зустрів в Маріуполі. 24 березня 2022 року позиції, де був Сергій, обстріляли артилерією, тоді Сергій втратив руку, його евакуювали у шпиталь на «Азовсталі». Після ворожого полону, лікування та реабілітації він повернувся на службу. Воїн є багаторазовим переможцем міжнародних та всеукраїнських змагань. Місяць тому прикордонник здобув дві золоті медалі на всеукраїнських змаганнях «Сильні України».

Українські захисники та захисниці змагалися у дев'яти видах адаптивного спорту. Цьогоріч до збірної потрапило на десять осіб більше, ніж минулого. Міжнародна Фундація «Ігор Нескорених» збільшила українську квоту з 25 до 35 учасників.

Організатори «Ігор Нескорених» окрім загальної мети - сприяти процесу відновлення та реабілітації через спорт, виділяють ще і важливий соціальний аспект проєкту - мобілізація суспільства на підтримку українських бійців на шляху до повернення в цивільне життя після війни.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси