Прикордонники Львівського загону провели акцію «Моя кров рятує»

НАЗАД
23 лютого 2024 16:35

За ініціативи прикордонників Львівського загону пройшла акція «Моя кров рятує». Акція проходила протягом двох днів і зібрала 100 бажаючих поділитись своєю кровʼю.

Тарас Татарин – старший офіцер Львівського загону. На початку повномасштабного вторгнення виконував бойові завдання на Лиманському та Харківському напрямках. Дев'ять місяців був у полоні. 8 січня 2023 року його обміняли. Зараз чоловік продовжує службу та періодично здає кров.

«Це не вперше. Чому пішов здавати, тому що потрібна кров для поранених хлопців. І до цього потрібно долучати якнайбільше людей», – каже офіцер.

Серед учасників акції - прикордонники, які проходили службу в зоні активних бойових дій, оборонці Маріуполя, військовослужбовці, які були у ворожому полоні, прикордонники відділів прикордонної служби та управління загону.

Ігор Жміда кров здає вже вдесяте. Після закінчення Національної академії Держприкордонслужби він захищав Україну на одному з найгарячіших напрямків, виїжджав на посилення підрозділів.

 «Водночас з постачанням зброї, боєприпасів та гуманітарної допомоги, здавання донорської крові є не менш важливим, тому що це найменше і найпростіше, що ми можемо зробити для хлопців, які в цей час боронять наші рубежі. Кожна краплина рятує життя», – зазначає прикордонник.

«Кожен свідомий громадянин, кожен військовослужбовець, ті, хто перебувають у тилових районах, кожен може взяти участь у подібних акціях, тому ми також закликаємо наших побратимів, наших колег, з підрозділів Держприкордонслужби, з підрозділів Нацгвардії, з ЗСУ таку акцію підтримати», ­– звертається начальник відділу соціально-гуманітарного забезпечення підполковник Анатолій Нагірний.

Акція «Моя кров рятує» пройшла напередодні другої річниці широмасштабного вторгнення. Донація крові зараз - це, в першу чергу, громадянська позиція. Це можливість для кожної людини допомогти тим, хто цього потребує, адже кров теж воює та рятує життя.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси