Прикордонники Львівського загону отримали обладнання на 2,5 млн гривень

НАЗАД
11 липня 2024 13:13

Днями в межах спільного проєкту Львівського IT Кластера та Львівської ОВА – «Guardian», прикордонники 7 прикордонного Карпатського загону отримали обладнання для охорони кордону ділянки загону та виконання завдань бійцями прикордонної комендатури швидкого реагування «Шквал».

«На запит служби закупили комп'ютерне обладнання, системи відеоспостереження та багато інших речей, які допоможуть охороняти наш кордон вдень і вночі, та виявляти порушників на великих відстанях. Таку суму зібрали люди, які працюють у понад 300 компаніях-учасницях Кластера. Дякую всім, хто служить у 7 прикордонному Карпатському загоні. Ці люди не лише охороняють кордон на заході нашої держави, багато з них пліч-о-пліч зі всіма Силами оборони та безпеки захищають нашу державу у гарячих точках», – наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Серед переданого устаткування – комп'ютерне та мережеве обладнання, відеокамери, відеореєстратори та інша техніка.

Як зазначив СЕО Львівського ІТ Кластера Степан Веселовський, захист кордонів є одним з пріоритетних напрямів, на які спрямовують допомогу.

«З прикордонною службою ми співпрацюємо в частині цифровізації, контролю кордонів, навчання особового складу, підтримуємо усім, що допомагає прикордонникам виконувати службові й бойові задачі. Дякую всім компаніям, які долучаються», – додав він.

Загальна вартість переданого майна становить 2,5 млн гривень.

«Дякую керівництву ОВА та ІТ Кластеру за допомогу. Плануємо оновити Центр управління службою, що дозволить дистанційно контролювати роботу підрозділів, пунктів пропуску, які є у Львівській області. Частину обладнання передамо на Вовчанський напрямок прикордонникам комендатури швидкого реагування «Шквал». Отримана техніка посилить роботу з охорони й оборони визначених ділянок», – зазначив начальник 7 прикордонного Карпатського загону полковник Олег Трофіменко.

У рамках зустрічі охоронці кордону продемонстрували роботу технічних засобів, БПЛА, техніки та зброї, яку використовують у службі.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси