Прикордонники Ізмаїльського загону затримали браконьєра з понад півтонною риби та знаряддями лову

НАЗАД
26 вересня 2016 12:54

Прикордонники Ізмаїльського загону під час проведення заходів з протидії незаконному вилову водних живих ресурсів затримали неподалік озера Кагул громадянина України, який перевозив в причепі понад півтонни риби добутої незаконним шляхом

Прикордонники Ізмаїльського загону під час проведення заходів з протидії незаконному вилову водних живих ресурсів  затримали неподалік озера Кагул громадянина України, який перевозив понад півтонни риби добутої незаконним шляхом. Під час огляду автомобіля «Москвич» охоронці кордону виявили в  причепі понад 500 кілограмів риби та заборонені знаряддя лову – сітки загальною довжиною майже кілометр. Також під час перевірки виявилось, що у водія відсутні при собі документи, що посвідчують особу. За порушення прикордонного режиму на порушника склали адміністративні документи. За даним фактом було повідомлено Ренійське відділення поліції та територіальні підрозділи рибоохорони. Виявлену рибу, сітки та причеп передали до територіального відділу рибохорони для подальшого прийняття правового рішення.

Ще одного браконьєра зупинили нещодавно на Волині прикордонники Луцького загону. Прикордонний наряд зупинив для перевірки документів мікроавтобус «Мерседес», що рухався в прикордонній смузі. Документів, що посвідчують особу та реєстраційних документів на автомобіль у водія не було. Під час огляду салону транспортного засобу прикордонники виявили у багажному відсіку риболовні сітки довжиною 200 метрів та виловлену рибу – 72 ляща, 13 канадських сомів, 23 окуня, 7 плотиць та одну щуку.

Представники рибохорони оцінили заподіяні державі збитки у понад 26 тисяч гривень. На Ратнівський відділ поліції направлено повідомлення про виявлення кримінального правопорушення за ч.1 ст. 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Крім цього правопорушника притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення прикордонного режиму.   

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси