Прикордонники Ізмаїльського загону привітали з ювілеєм ветерана-прикордонника

НАЗАД
16 грудня 2017 15:15

З 95-річчям полковника Антона Петровича Гапонова вітали вчора прикордонники та представники ветеранської організації Ізмаїльського загону.

З 95-річчям полковника Антона Петровича Гапонова вітали вчора прикордонники та представники ветеранської організації  Ізмаїльського загону. Слова привітання виказав начальник загону полковник Володимир Зуб та голова ветеранської організації майор у відставці Анатолій Зіменко.

Гості ювіляру вручили відзнаку Президента України – ювілейну медаль «70 років перемоги над нацизмом» та пам’ятну адресу. Звісно, за традицією, прикордонники привезли із собою продуктовий набір та інше необхідне.     

По закінченню зустрічі, начальник загону запросив ветерана відзначити День прикордонника у наступному році разом зі всіма прикордонниками підрозділу.

Життєва історія ветерана-прикордонника дуже цікава. Народився Антон Петрович 15 грудня 1922 року в селі Тарасово, Медвенського району, Курської області, в родині колгоспників. Закінчив 7 класів Тарасівської школи. Працював у колгоспі рідного села. У вересні 1941 року був призваний в навчальний пункт в місті Свердловськ, через 3 місяці був відправлений в Калінінград. Пройшов Другу світову війну в 139 полку в Прибалтиці. Визволяв Польщу, Румунію, а сама важка битва була за Дніпро. Зустрів Перемогу в Польщі. В 1945 році повернувся до України.

Після війни залишився відданим своїй справі. Проходив службу на різних офіцерських посадах на прикордонних заставах, що дислокувались у Закарпатській області, а також у прикордонному навчальному закладі в місті Великі Мости.

В 1960 році звільнився зі служби. Після звільнення працював у Ізмаїльському міському відділі охорони міліції, начальником відділу кадрів на заводі. Потім працював в управлінні місцевої торгівлі на посаді начальника відділу кадрів.

Виростив та виховав двох дітей, доньку Світлану та сина Валерія. Має двоє онуків та одного правнука.

Прикордонники бажають довгих років життя ветерану та здоров’я!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси