Прикордонники Херсонського загону завітали у гості до юних друзів прикордонників

НАЗАД
15 грудня 2015 13:36

Кілька років тому за ініціативи Державної прикордонної служби України та Федерацією дитячих організацій України започатковано проект військово-патріотичного виховання підростаючого покоління "Укра

Кілька років тому за ініціативи Державної прикордонної служби України та Федерацією дитячих організацій України започатковано проект військово-патріотичного виховання підростаючого покоління "Україна починається з кордону", яким передбачається відновлення дитячого громадського руху юних друзів прикордонників. Нині до лав юних друзів прикордонників вступають тисячі школярів по всій Україні. 

Учора з нагоди річниці створення застави юних друзів прикордонників «Сокіл», яку було відкрито в грудні минулого року, до школи №2 міста Херсон завітали прикордонники Херсонського загону.

Під час святкових заходів діти вдягли зелені кашкети та зустріли гостей чудовим концертом.

До заходу, окрім представників прикордонного загону, долучились і ветерани-прикордонники, а також мати загиблого в Афганістані військового з Херсону Анатолія Подоляка, яка розповіла дітям про сина та попросила усіх берегти мир.

Присутні гості разом з дітьми вшанували пам'ять загиблого військовослужбовця та усіх тих захисників України, які загинули у зоні АТО на сході нашої країни.

Найкращих учнів застави «Сокіл» прикордонники нагородили грамотами. Також дорослих та дітей було запрошено у двір школи, де прикордонники продемонстрували, як працюють службові собаки. Крім того діти змогли приміряти захисні окуляри прикордонників, подивитись у біноклі, надіти бронежилети та з рацією у руках відчути себе справжніми прикордонниками.

А наприкінці зустрічі для всіх присутніх прикордонники влаштували сюрприз – пригостивши гостей справжньою солдатською гарячою кашею.

Дружба прикордонників та учнів Херсонщини й надалі буде продовжуватись.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси