Прикордонники Харківського загону завітали у гості до школярів

НАЗАД
22 квiтня 2016 11:18

Прикордонники Харківського загону завітали у гості до учнів Роганської гімназії та спеціалізованої школи №73 м. Харків, де продемонстрували підростаючому

Прикордонники Харківського загону завітали у гості до учнів Роганської гімназії та спеціалізованої школи №73 м. Харків, де продемонстрували підростаючому поколінню роботу службових собак по виявленню зброї та наркотичних речовин і розповіли про професію охоронця кордону.

Розпочинали виступи з демонстрації майстерності інспектори-кінологи старшина Артем Мотонаха та сержант Анастасія Круговцова зі своїми чотирилапими помічниками Тристаном та Максом. Останні  продемонстрували школярам, як вони шукають зброю та наркотичні речовини, приховані в дорожніх валізах та одязі людей. Для прикладу, імітатор наркотику був прихований в кишені одного зі школярів, який визвався взяти участь у показі. Приховану закладку, як і усі інші, собаками відразу було виявлено, за що чотирилапі отримали заслужені овації глядачів.

Також дітям продемонстрували зразки озброєння та техніки. Кожен із учнів міг потримати в руках автомат, пістолет, посидіти в справжньому прикордонному авто та відчути себе захисником кордону. Особлива увага дітей та викладачів учбового закладу була прикута до старшого сержанта Олександра Мамалуя, який розповів про участь в антитерористичній операції та продемонстрував дітлахам свою надійну «бойову подругу» – снайперську гвинтівку.

Варто додати, що після закінчення зустрічі діти та викладацький склад учбових закладів подякували прикордонникам за чудово проведений день – день, коли діти отримали від «зелених кашкетів» урок мужності, патріотизму, любові до нашої України.

Робота щодо патріотичного виховання молоді продовжуватиметься прикордонниками на Харківщині і надалі.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси