Прикордонники Харківського загону завітали в гості до учнів Богодухівського колегіуму

НАЗАД
06 жовтня 2015 15:43

Прикордонники Харківського загону завітали у гості до учнів Богодухівського колегіуму №2, де розповіли підростаючому поколінню про справжню чоловічу робот

Прикордонники Харківського загону завітали у гості до учнів Богодухівського колегіуму №2, де розповіли підростаючому поколінню про справжню чоловічу роботу – справу захисту кордонів та територіальної цілісності нашої України.

Перш за все з особливостями захисту Батьківщини присутніх познайомила заступник начальника відділу з персоналу відділу «Харків» капітан Катерина Мельник. Про свою нелегку службу та участь в антитерористичній операції розповіли старший  сержант Гладков Євген, який був нагороджений медаллю «Захисник Вітчизни» та старший сержант Коваленко Сергій,  який отримав відзнаку Президента України -  орден «За мужність» ІІІ ступеню і нагрудний знак «За мужність в охороні державного кордону».

Випускник колегіуму – гордість школи, а нині - інструктор кінологічного відділення Олександр Каплунівський з радістю повернувся до спогадів про шкільне дитинство, а потім розповів як і сам виступав у ролі вчителя – тренував свого підопічного службового собаку Боні шукати заборонені речовини. Діти із задоволенням спостерігали, як Боні вправно виконував команди кінолога.

А потім малечі продемонстрували  зразки технічних засобів. Кожен із учнів міг потримати в руках біноклі й подивитися в оптичні пристрої, відчути себе справжніми воїнами-захисниками – примірявши на себе амуніцію прикордонників.

Слід зауважити, що дівчатка проявили інтерес в цій справі не менший, ніж хлопці, адже жінка в формі – капітан Катерина Мельник - вразила дітей й своїм зовнішнім охайним виглядом й одночасно твердим характером та ввічливою поведінкою.

Варто додати, що після закінчення зустрічі на адресу прикордонного загону надійшов лист від керівництва колегіуму та його вихованців із словами подяки за чудово проведений день – день, коли діти отримали від «зелених кашкетів» урок мужності, патріотизму, любові до нашої України.  

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси