Прикордонники долучилися до Всеукраїнської акції «Перша хвилина миру»

НАЗАД
09 травня 2019 09:19

Учора, о 23-ій годині, в кожному прикордонному підрозділі були запалені свічки і водночас запанувала тиша. Хвилиною мовчання охоронці кордону згадали тих, хто захищав Батьківщину і тих беззахисних цивільних, чиє життя забрала війна.

Заходи із вшанування загиблих у Другій світовій війні відбулися в усіх підрозділах Державної прикордонної служби України. Військовослужбовці, які виконували завдання з охорони державного кордону на хвилину припинили свою роботу.

Зокрема на Херсонщині до Дня пам’яті і примирення запалюють свічки та традиційно викладають з них слово «МИР», вкладаючи душу і віру в те, що прийде час і в жодному куточку землі не буде війни.

У Краматорську військовослужбовці встановили лампадки до «вічного вогню» та згадали хвилиною мовчання тих, хто загинув на Донбасі в роки Другої Світової Війни. А вже сьогодні прикордонники взяли участь у загальноміському мітингу, присвяченому Дню перемоги над нацизмом.

У Маріуполі персонал Донецького прикордонного загону взяв участь у покладанні квітів до пам'ятнику Жертвам фашизму, вшанувавши пам'ять закатованих і вбитих. Прикордонники у Сартані, Волновасі та Ялті подякували літнім людям, які зробили свій внесок в перемогу над ворогом тоді і пообіцяли їм продовжити боротьбу за Україну нині.

У Луганській області прикордонники Лисичанського загону урочистою ходою з прапороносною групою, квітами та вінками прослідували до братської могили «Вічний вогонь», де згадали загиблих хвилиною мовчання у загальноміському мітингу-реквіємі, присвяченому Дню перемоги над нацизмом.

На формі військовослужбовців - червоні маки, що символізують рани, отримані в боях. Головним для зелених беретів у ці дні є данина пам'яті полеглим у боротьбі за свою Державу і свій народ, яку вони продовжують і нині.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси