Прикордонники долучилися до відзначення свята Хрещення Господнього

НАЗАД
19 сiчня 2018 15:40

19 січня українці святкують Хрещення Господнє – третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке в народі має назву Йордан, або Водохреща.

19 січня українці святкують Хрещення Господнє – третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке в народі має назву Йордан, або Водохреща.

Багато людей з нетерпінням чекають цього дня, щоб загартуватися та бути сильним і здоровим. Адже здавна вважається, що на Водохреща відкриваються небеса і вода набуває цілющих властивостей, які зберігає протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби.

Саме в цей день більше 200 курсантів Національної академії Держприкордонслужби виявили бажання пірнати у воду. Біля озера, що на території польового центру забезпечення навчального процесу єдиного в Україні вищого навчального прикордонного закладу Держприкордонгслужби, військовий священик (капелан) академії отець Дмитрій провів обряд освячення. Разом з Ректором академії генерал-майором Олегом Шинкаруком офіцери та курсанти занурилися у воду, демонструючи власним прикладом свою відданість традиціям українського народу.

А в селі Страхолісся Київської області, що географічно розташоване на самому березі основного русла України річки Дніпро, до святкування долучилися прикордонники Північного регіонального управління та Житомирського загону. Разом з ними також були представники Іванківської районної державної адміністрації, громадських організацій району, жителі сіл. Всі віряни, за бажанням, окунались у вирізаній в вигляді хреста ополонці на посвяченому місці.

Варто додати, що поряд з місцями, де проводилися такі заходи  прикордонники встановили намети, в яких бажаючі могли зігрітися біля польової пічки та випити горнятко гарячого чаю.

Крім того, прикордонники, військовослужбовці інших військових частин, віряни з сім’ями зібралися на Одещині біля каплиці рівноапостольного князя Володимира Великого, що на території Білгород-Дністровського прикордонного загону. Священнослужителі провели святкове Богослужіння з нагоди свята і після молебну був проведений обряд освячення води.

Подібні заходи з відзначення свята Хрещення Господнього проводилися й в інших підрозділах прикордонного відомства.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси